RODDBÅT
Contact us
English

Sommens roddbåt är speciell

Sommaveckan och Sommarodden

 

Sedan 2004 har det arrangerats en "Sommavecka" med olika inslag av vilket "Sommarodden" är det viktigaste. Då tävlas det mellan de olika socknarnas båtar och roddarlag!

Kontaktpersoner för Torpöns tappra gäng är :

 

Britt-Marie Rolf 0140 - 420 36 (damlaget) och

 

Peter Samuelsson 0140 - 414 73 (herrlaget).

Bygget

 

Torpöns Hembygdsförening beslutade vid årsmötet 2007 att tillsätta en arbetsgrupp för att undersöka intresset av att bygga ett "Sommaskep" med hemvist Torpön. Gruppen kom efter några sammanträden fram till att det fanns intresse.

Under hösten har grunden till bygget, ett antal åtta meter långa, kvistfria tallstockar avverkats på Björkvik. Efter en komplicerad sågning, torkning och hyvling kunde några entusiaster starta upp bygget i mitten av januari. Man höll till i Sommen under ledning av den erfarne båtbyggaren Kennet Gustavsson.

Målet är givetvis att tillskapa det vackraste och snabbaste "Sommaskepet" i sjön Sommen. Varje lördag förmiddag under vintern och våren har det varit arbetsdagar för att om möjligt ha sjösättning i början av maj. Den 3 maj var det dags för invigning och sjösättning med många intresserade åskådare och presumtiva roddare.

Både damer och herrar tränar nu för fullt för att kunna ta upp kampen med övriga lag under Sommarodden.

BYGGET AV TORPÖNS STOLTA SOMMASKEP, LYDIA

Page 3

Copyright © All Rights Reserved